Să închidem pentru o clipă ochii și să ne imaginăm cum ar fi viața fără apă. Nici nu putem concepe un astfel de lucru. Știm deja că fără apă nu putem exista. Când ne trezim dimineața, abia găsind papucii, ne îndreptăm spre baie, facem un duș, ne spălăm pe dinți, bem un pahar cu apă. Nici nu realizăm că deja am consumat aproape o găleată plină, dacă nu mai mult. Și aceasta este doar apa de care suntem conștienți.

Câteva întrebări ne încolțesc în minte. De unde vine apa pe care o consumăm? De la robinet, e primul răspuns la care ne gândim. Corect. Dar care este sursa ei? Apa pe care o bem și cea pe care o folosim pentru gătit sau în igiena personală provine din surse naturale. Acestea sunt fie apă subterană, fie apă de suprafață. Depozitele de apă subterană rezultate din ploaie și zăpadă care ajung în sol sunt stocate în straturile de nisip și pietriș, cunoscute sub denumirea de acvifer.

O astfel de apă microbiologic pură, netratată chimic, extrasă din acviferul Frătești, este Izvoria. Noi o îmbuteliem în bidoane reciclabile de 19 litri, în cele mai bune condiții de igienă și o livrăm împreună cu un dozator de apă.

Iată câteva soluții la îndemână pe care ți le propunem pentru a economisi cât mai multă apă și pentru a ajuta planeta reciclând și reducând consumul de apă.         

1.  Opriți robinetele! Știi că poți salva 6 litri de apă pe minut închizând robinetul în timp ce te speli pe dinți?

2. Optimizează consumul de apă folosit în grădinărit. Udă plantele dimineața sau la sfârșitul zilei pentru a opri evaporarea accelerată în lumina soarelui.

3. Optează pentru duș în loc de baie. În șapte minute petrecute la duș consumi 66 litri de apă, în timp ce într-o cadă plină folosești 150 litri.

4. Elimină pierderile din instalații. Salvezi 60 de litri de apă care se duc direct la canal în fiecare săptămână prin mico-pierderi de care nici nu ești conștient.

5. Colectează apa de ploaie. Cea mai bună apă pentru plante este cea de ploaie, care poate fi colectată în diverse recipiente și folosită ulterior.

Apa la bidon de la Izvoria te ajută să nu risipești principala sursă de hidratare și energie a zilei, dar și timp prețios. Fiindcă ne gândim la tine și avem grijă de nevoile tale, îți livrăm apă de izvor, (la birou sau acasă) în mai puțin de 24 de ore, prin rețeaua de distribuție proprie.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
1
Te putem ajuta?